Skip to content

Scrapheap ontwikkelen

maart 16, 2012

Gelukkig. Frank is weer terug. Met piepende banden horen we hem het parkeerterrein opdraaien. Net binnen de tijd. We mogen immers maar 10 minuten per dag het gebouw verlaten. We zijn benieuwd of hij wat heeft kunnen bemachtigen bij de loodgieter. Sinds we gekozen hebben voor ons werkingsprincipe van ultra hoge druk lucht perforatie hebben we nogal wat leidingwerk uitdagingen…

Het andere team heeft zo haar eigen problemen. Zij kozen voor lasertechniek om gaatjes in vlees te schieten. Ze stoeien met het verbranden van het vlees en de nauwkeurige regeling van het vermogen van de laser. Ook zij hebben deze week het licht nog laat aan.

Onze scrapheap challenge is nu halverwege. De opdrachtgever gaf ons een week om met een oplossing te komen die de huidige tenderizers uit de markt moet blazen. Tenderizers zijn nu op de markt als tandrollen die gaatjes in vlees rollen; een soort ouderwetse wasuitwringer met agressieve rollen. Dat werkt prima, maar wat zijn die dingen vies. Door het directe contact met ieder product is kruisbesmetting door tenderizers een gegeven.

De opdracht was daarom logisch: ontwerp een tenderizer die de performance van de huidige machines in de markt heeft, maar contactloos werkt. De hele R&D werkplaats staat hiervoor ter beschikking, en de twee teams van ieder 5 man hebben tot vrijdagmiddag om een werkend prototype te presenteren.

Het winnende ontwerp zal verder ontwikkeld worden tot een definitieve machine in een regulier ontwikkelingsproject.

Het is ongelooflijk hoeveel creatieve energie er vrij komt als je zo’n week met een paar gedreven collega’s een uitdaging aanvliegt. Het competitie element, de tijdsdruk, de mix van expertises/competenties en de volledige focus op dit ene project geeft een ongekende drive om snel met iets goeds op de proppen te komen.

Het beste komt boven in het ontwikkeltalent van onze firma. Opeens kunnen we echt goed samenwerken en is geen klok of procedure een beletsel om het resultaat te halen.

Gek eigenlijk dat we onze ontwikkelingen zo (nog) niet beginnen….

Advertenties

From → Uncategorized

One Comment
  1. Rob Spee permalink

    Competitie kan inderdaad het beste uit de mens halen. Lijkt me wel zeer interessant om zo’n traject mee te maken. Een wij gevoel optima forma!
    Ik hoor graag welke idee wint!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: